De liefde zal verkouden.

In deze laatste dagen van de oude aarde, ziet men ongetwijfeld dat de geestelijke liefde aan het verkouden is. De mensen denken op hun eigen manier wat goed of kwaad is. Geen wonder ook, sinds de tv in de wereld gekomen is, is de geestelijke liefde achteruit gegaan. De vleselijke liefde is helaas vermeerderd. Wat zegt het Woord van God ons over vleselijke liefde?

Matthéüs 4: 28

– Maar Ik zeg u, dat degene die een vrouw aanziet, en blijft kijken in lust, die heeft alreeds overspel gepleegd in zijn hart.

Dit is slechts een voorbeeld van het aanzien van een vrouw.

De lust der ogen, die de toegang naar het hart verleend.

De verkoeling van Gods liefde, is het gevolg van eigenwijsheid.

2 Petrus 2: 12-15

– Deze zijn als onredenerende dieren, die de natuur volgen, en voortgebracht zijn om gevangen en gedood te worden….en zullen verkrijgen het loon van ongerechtigheid….hebbende ogen vol overspel, die niet ophouden om te zondigen; verlokken de onvaste zielen, hebben hun hart geoefend in hebzucht naar lust, kinderen der vervloeking zijn het; die de rechte weg verlaten hebben…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *