Wat is geloven?

Geloven is erin vertrouwen dat het gebeurd.

Een voorbeeld van mensen die zeggen te geloven, maar in feite niet geloven:

– Wanneer iemand bij een drukke straat wilt oversteken, kijkt die persoon eerst of het mogelijk is. Dan vertrouwd die erop om naar de overkant te gaan.-

-Veel gelovigen zeggen dat ze het kunnen, ze zeggen: ja, ik geloof dat ik naar de overkant kan lopen. Maar ze zeggen het alleen, eigenlijk staan ze nog steeds bij het begin om over te steken.-Want wie werkelijk geloofd, steekt over!

Zo is het gesteld met veel gelovigen, dat ze zeggen te vertrouwen in God, maar doen het niet. Waarom? Omdat God met ZIJN armen open staat, om te antwoorden en/of te genezen. Maar wat doen veel gelovigen? Ze vertrouwen meer in een arts dan in God.( met de leugen dat God artsen op de wereld heeft gezet). God kan werkelijk genezen! – Om de spijker op de kop te slaan:

– Was Jezus Christus op aarde niet alleen bezig met het verkondigen van Gods Koninkrijk, maar ook dat mensen naar Hem toe konden gaan voor genezing? Jezus zal degenen genezen, die werkelijk gelooft, alsmede door de kracht van God, de Heilige Geest.-

Zei Jezus niet, dat zo wie een geloof had als een mosterdzaad, niets onmogelijk is?

– Wie geloofd en niet twijfelt, zal beantwoord worden. De hoofdman over honderd, die aan Jezus vroeg om de genezing van zijn soldaat, behoefde alleen een woord te hebben dat zijn soldaat genezen zou worden, Jezus verbaasde Zich, dat hij zo’n groot geloof bij een Romein vond, ipv Israël.-

– Na de verheerlijking van Jezus Christus bij de Vader in de hemelen, is de mogelijkheid gekomen om de Heilige Geest te ontvangen. Deze Geest geeft tekenen voor degenen die Hem werkelijk ontvangen heeft. Één van deze teken is de gave van gezondmaking.  Mensen hoeven geen arts meer te hebben omdat door handoplegging iemand genezen kan worden. Zij die de handoplegging krijgen moeten geloven dat zij door Deze kracht genezen worden door erin te geloven.-

-Jezus had mensen naar Lukas kunnen sturen als zij een arts nodig hadden, want Lukas was arts, maar Jezus is een voorbeeld dat mensen naar God kunnen gaan voor genezing, omdat Jezus de wil van God deed, en nog steeds doet.-

Markus 16: 18/ 1 Korinthe 2: 5

-; op zieken zullen zij de handen leggen, en de zieken zullen gezond worden./ -; opdat uw geloof niet zou zijn in de wijsheid van mensen, maar in de kracht van God.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *