Het pad naar het leven.

2 Timothéüs 3: 1-5

– Weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden. Want de mensen zullen zijn egoïsten, gierig, aanmatig, hoogmoedig, lasteraars, de ouders ongehoorzaam, ondankbaar, niet de Geest hebbende. Onnatuurlijke liefde, onrein, achterklappers, onmatig, wreed, geen liefde voor rechtvaardige mensen, verraders, roekeloos, opgeblazen van trots, meer liefhebbers voor de wellusten, dan liefhebbers van God; hebben een gedaante van godzaligheid, maar de kracht Gods verloochenen. Heb ook een afkeer van deze zonden.

Het pad naar het leven ( Matt.7:14), is het pad, die de berg opgaat ( zinnebeeld), naar God, voor de finish, het loon. De moeilijke weg:

De smalle pad jagend naar het wit, de kennis van boven.

De brede weg, denkbeeldig voor de dwaze maagden ( mensen die wel Jezus Christus aangenomen hebben, maar de olie niet bijvullen), zij nemen liever de makkelijke weg, de weg is als een lift, lekker makkelijk ( zondag naar de kerk en de rest van de week oud-testaments leven). De lift is zinnebeeldig de weg die naar de 2e dood leidt.

De goddelozen zijn daarop, maar ook niet100% christenen.

En de kinderen van het Koninkrijk zullen buitengeworpen worden in de duisternis; waar zijn zal verdriet en de wetenschap van afkeuring hebbende.- Matthéüs 8:12

Matthéüs 7: 1-25>>> Lukas 13: 24-28

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *