In de liefde is geen vrees.

Als men angst hebt om te verkondigen, heeft de persoon geen liefde. Degene die de liefde van God werkelijk hebben, kunnen in vrijmoedigheid Gods Woord overal vertellen, zonder vrees te hebben.

1 Johannes 4:17,18

– Hierin is de liefde bij ons volmaakt, opdat wij vrijmoedigheid mogen hebben tot de dag van het oordeel, namelijk dat gelijk Hij is, wij ook zijn in deze wereld. Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees buiten; want de vrees heeft pijn, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.

De laatste dagen wordt herkend met de liefdeloosheid van mensen. Mensen zijn bevreesd om de waarheid onder ogen te zien. Hoe groter de leugen, des te meer mensen die dit geloven. Wie de waarheid spreekt is al gauw een rare.

Matthéüs 24: 12,13

– En omdat de wetteloosheid vermenigvuldigd zal worden, zo zal de liefde van de meeste verkillen. Maar wie volhoudt tot de wederkomst van de Christus, die zal zalig worden.

De zaaier die het zaad zaaide, in Matthéüs 13:18-22 zijn degenen die door de liefdeloosheid geen vrucht zullen dragen. Degene die in Matthéüs 13:23 beschreven staan, zijn degenen, die de liefde van God bezitten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *