Overspel en de onnatuurlijke.

Markus 10:11,12

– En Jezus heeft gezegd tot hen: Zo wie zijn vrouw verlaat, en een andere vrouw trouwt, die doet overspel tegen haar.

– En indien een vrouw haar man zal verlaten, en met een ander trouwt, die doet overspel.

1 Korintiërs 7:10,11

– Doch de getrouwde gebied ik niet, maar de HEERE, dat de vrouw van de man niet scheide.

– En indien zij toch scheidt, dat zij ongetrouwd blijft, of met haar man weer verzoend; en dat de man de vrouw niet verlaat.

1 Korintiërs 7:8,9 geeft de raad aan degenen, die zich nog niet in het huwelijk zijn getreden, dat zij zich onthouden om te trouwen. Maar wanneer zij van begeerte, er niet vanaf kunnen houden, dat zij trouwen moeten.

Een andere categorie, een gruwelijke, is het tegennatuurlijke. Degenen die verhit zijn op hetzelfde geslacht, of met dieren, of zelf met lijken. Deze zullen het leven nooit kunnen zien. Het is een zéér zware zonde in de ogen van God.

Romeinen 1: (18-32) 27

– ….de mannen, nalaten het natuurlijk gebruik met een vrouw, zijn verhit geworden in hun lust met elkaar, mannen met mannen schandelijk gedrag betonen, en de vergelding van hun dwaling, die in zichzelf hebben ontvangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *