Gods wonderlijke kracht.

De geschiedenis van Mozes ( Moshe), die door de hand van God, het oude Israėl, uit Egypte leiden, weg van de 400 jarige slavenij, die onder het bewind van Farao was, is op een wonderlijke manier geschied.

Nadat er 10 plagen over Egypte heen gegaan zijn, mochten de Israëlieten hun slavenij verlaten, en hun weg naar het beloofde land, vloeiende van melk en honing voortzetten. Maar Farao had daar al snel spijt van, dus vervolgde hij het volk Israël met paard en wagen.

God heeft tot Mozes gezegd, om de Rode zee over te steken. Als Mozes niet op God vertrouwde, kon God geen wonder doen, en zat het volk van Israël vast aan het strand van de Rode zee. God heeft ZIJN kracht geopenbaard, door de zee te splijten, zodat het volk van Israël, op het droge aan de overkant kon komen.

De Egyptenaren dachten, toen zij de zee gespleten zagen, dat zij ook op het droge te kunnen gaan. Dat konden ze ook, maar halve wegen, toen het volk van Israël de andere kant bereikt hadden, sluitte de zee zich met overweldige kracht, en de Egyptenaren verdronken met paard en man.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *