Aan de heidenen.

Handelingen 15:18-20

  • Van God zijn al ZIJN werken van eeuwigheid bekend.
  • Daarom oordeel ik (door Heilige Geest) , dat men degenen, die uit de heidenen zich tot God bekeren, niet beroeren; maar hun zal aanschrijven, dat zij zich onthouden van de dingen, die door afgoden besmet zijn, en van immoraliteit, en van het verstikte, en van bloed.

Zich onthouden van vlees die door afgoderij besmet is:

Zich onthouden van immoraliteit:

Zich onthouden van het verstikte. Dat wilt zeggen, van dieren die door verstikking dood zijn gegaan, om te nuttigen:

Zich onthouden van bloed. -Genesis 9:4,5 ; want het bloed tot u nemen via de aders is ook het lichaam voeden, dus eten.

Handelingen 15:28,29

  • Want het heeft de Heilige Geest en ons goed gedacht, u lieden geen meerdere last op te leggen dan deze noodzakelijke dingen: namelijk, dat gij u onthoudt van hetgeen aan afgoden (Jer.10:3,4) geofferd is, en van bloed (Lev.7:27), en van het verstikte, en van immoraliteit; van welke dingen, indien gij voor deze dingen oppast, zo zult gij weldoen. Vaart wel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *