De wil van God volbrengen.

Jezus Christus wilde wat dan ook de wil van de Vader volbrengen. Hij was voordat Hij op aarde kwam één van de vele Engelenzonen in de hemelen.

Jezus Christus is Zijn aardse Naam, in de hemelen heet Hij Michaël de grote Vorst, de aartsengel.-Daniël 12:1-3

Hij was voordat de wereld geschapen was, als eerste Zoon van God, vóór de grondlegging van de aarde.-Spreuken 8:22-33

Het motief van God, was om de zondige mens die de zonde geërfd heeft door Adam en Eva, te verlossen door een loskoopoffer van een rechtschapen persoon, een tweede Adam (1 Kor.15:45). Dus werd door Heilige Geest, een maagd van het geslacht David, zwanger gemaakt, waar uit die oprechte Zoon uitkwam. Hij moest bewijzen dat Hij wandelde met God. En moest Zijn leven geven voor al de zondige mensen. Dat was de wil van de HEERE YHWH.

Toen Jezus Christus vlak voor Zijn gevangenneming zat te bidden, wilde Hij eigenlijk niet dit ondergaan, maar Hij zegt tot Zijn Vader en God: niet Mijn wil geschiedde, maar het UWE.

Als wij in de voetstappen ( 1 Petrus 2:21) van Jezus wandelen, naar de wil van God, dan behoren wij dat te doen, en net als Jezus Christus, zeggen: niet onze wil geschieden, maar het UWE, o God!

Een goede christen weet dat men ongezuurd moeten houden van deze wereld, met de begeerlijkheden, want dat deed Jezus ook! Zorgt dat een goede Gemeente van God zuiver blijft, want als het toegelaten wordt, dat een iemand niet oprecht  wandelt, na verloop van tijd de hele Gemeente verzuurd raakt. Zijn er niet vele voorbeelden van kerken en Gemeenten die begonnen zijn in ongezuurdheid, maar later geheel gezuurd zijn geworden? Slechts alleen om eigenwijs tegen Gods wil mensen toe te laten, die eigenlijk niet willen.

Daarom, wie de wil van God doet, blijft ongezuurd. Want Christus is ons Pascha Lam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *