Ervaren of onervaren.

 

Hoe ervaren zijn christenen?

Dit thema gaat over de ervaren christen en de onervaren.

Ervaring doet men niet alleen om te lezen, maar juist om het doen.

Wat heeft Jezus aan alle christenen geboden? Matthéüs 28:19

– …lerende hen onderhouden alles wat Ik u geboden heb.

De basis van het christen-zijn is de basis. Daarna na de basis, de ervaren-zijn.

De onervaren christenen zijn gelijk als baby’s. Zelfs voor degenen die al heel lang naar de kerk gaan. Wat zegt Gods Woord over kerkje spelers?

Hebreeën  5:

Kunt u zich voorstellen dat die altijd lerende christenen geen meter vooruit komen, maar als baby’s vergeleken worden?

1 Timothéüs 6:

Wijk dus af van kerkje spelers. Als u genoeg weet om het Evangelie te verkondigen, door de gave van de Heilige Geest, dan begint u zelf een groep om bekeerde op te leiden, die op hun beurt weer verder gaan. Dit is de bedoeling van God!

Degenen die de vaste spijs nodig hebben, zijn ervaren in het Woord, en hoeven niet elke keer hetzelfde te horen, want dat is ijdel. Zij gaan door met de ervaring te delen.

1Korinthe 2:

En waarom is er geen eenheid? Waarom is er verdeeldheid?

Degenen die de waarheid spreekt zullen vervolgd  worden om Gods Woord. In het verleden zijn alle profeten omgebracht omdat zij de mensen die op hun eigen manier geloofden ergerden. En vele kerken en gemeenten doen precies wat satan de duivel wilt, daarom worden die vele kerken en gemeenten niet vervolgd.

Matthéüs 24:

Waarom is er in deze tijd geen geloof meer, terwijl zij zeggen te geloven? Omdat de liefde verkoelt is, en dat zij hun wereldse gebruiken niet los kunnen laten. Zij zijn gelijk als dieren die niet kunnen redeneren. Zij doen niet wat God van hun verlangt, dan zullen zij de liefde de rug toe keren van degenen die zeggen in God te geloven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *