Werkers van het geloof.

Zijn de vele kerken en gemeenten goed bezig met God liefhebben met geheel hun leven?

Laten we eens bekijken hoe Jezus dit in een gelijkenis zei?

Jezus doelde deze soort mensen als goddelozen, die God niet zoeken.

Deze soort mensen, horen het Woord dat wordt gepredikt, zij nemen het aan, maar blijven niet standvastig. Waarom niet? Omdat zij bij de verkeerde kerk zitten, die de halve waarheid geloven. Zij worden niet geholpen in het geloof om standvastig te blijven bij verdrukkingen.

Deze soort mensen, nemen het Woord aan, maar door hun oude levenswijze niet los te laten, worden erin verwikkeld. Hun geloof heeft er geen plek meer.

Degenen die het Woord van harte aannemen, zijn de mensen, die hun oude leven vaarwel gezegd hebben, gaan standvastig door en brengen geestelijke vruchten voort wat hun doet groeien in het geloof. Dit zijn de werken van het geloof.

Wanneer u het Woord hoort, werk er dan ook naar! Ga geen kerkje spelen elke zondag? Zorgt dat u vrijmoedig voor het aangezicht van God durft te gaan groeien in het geloof. Sta niet stil bij de startlijn, maar ga wandelen in de Geest!

Jacobus 2:26

Want gelijk het lichaam zonder geest dood is, alzó is ook het geloof zonder de werken dood.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *