Bespotting van God

God bespotten, is foute boel.

Veel mensen denken dat als iemand God bespot met vloeken of schelden zij al een oordeel klaar hebben. Zij denken werkelijk dit te rechtvaardigen, omdat zij vinden dat het niet mag.

Het is waar dat schelden of vloeken niet bij een christen past, maar oordelen ook niet. En toch oordelen sommigen dat wel, zonder te weten wat de achtergrond van zo’n persoon is. Als men zo’n persoon kent, dan is het mogelijk dat die persoon schade heeft opgelopen waardoor hij dit doet.

God ziet de zonde van ZIJN kind niet aan, omdat zo’n persoon al een keuze gemaakt God te volgen op ZIJN pad.

Het is pas een zonde, als zo’n persoon zijn eigen weg op Gods pad aan het wandelen is. Jezus Christus heeft Gods pad, het Evangelie aan mensen doorgegeven, en die discipelen heeft het weer doorgegeven aan mensen tot nu toe. Maar als het Evangelie wordt verdraaid, zoals beschreven in Galaten 1:6-9, dan is het foute boel.

Als men werkelijk als Jezus Christus wilt wandelen, dan moet zo’n oordeler, oordelen met zachtmoedige wijsheid. En niet die persoon aan zijn lot overlaten en te gaan roddelen wat voor een slechte persoon dat is.

Heeft Jezus Christus ons niet geleerd om elkaar te verdragen (Een onderdeel van de Liefde)? Om liefde te geven, in plaats van haat? Want als men geen liefde kan geven, dan is het zaadje van haat alreeds begonnen te groeien, en dan is de vloek ook begonnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *